Üzemanyagcella-töltő okostelefonokhoz

Üzemanyagcella-töltő okostelefonokhozÉrdekes megoldással könnyítené meg egy brit cég azok dolgát, akik a távoli régiókban, a megszokott opciók hiányában szeretnék biztosítani hordozható eszközeik folyamatos 

áramellátását.

 

 

Az Intelligent Energy bejelentette, hogy elkészültek az Upp névre keresztelt hordozható töltővel, amely hidrogén üzemanyagcellákra támaszkodva kínál alternatív feltöltési lehetőséget a sokat utazók, illetve a megfelelő infrastruktúrát nélkülöző felhasználók számára. Az Upp különlegessége, hogy többé-kevésbé elérhető áron, a megszokottnál kisebb méretben teszi elérhetővé azt, amit az utóbbi évtizedekben kizárólag speciális körülmények között, jól elkülöníthető területeken alkalmaztak. Maga a berendezés 500 grammot nyom, méretében alig nagyobb egy átlagosnak mondható okostelefonnál, feladata pedig nem a hagyományos akkumulátorok lecserélése, hanem azok kiegészítése, elsősorban a távoli vidékeken, ahol a folyamatos áramellátás nem tekinthető a mindennapok részének.

 

A töltőhöz egy külön hidrogéncella járul, ezt a kijelölt boltokban, avagy futárszolgálaton keresztül szerezhetjük be, egy-egy cella pedig 5 feltöltéshez elegendő. A mellékelt app időben figyelmeztet az üzemanyag fogyására, a szükséges elérés megléte esetén pedig automatikusan meg is rendeli a következő példányt - a házilag történő feltöltést nem említik az elérhető opciók között. Ameddig a hidrogén tart, nagyjából a megszokott időtartam alatt tölthetjük fel telefonunkat, maga a készülék pedig 199 dollárba kerül, ami szolgáltatótól és a körülményektől függően tovább csökkenhet.

 

A cég elsősorban a szubszaharai Afrikának szánja a fejlesztést, azt remélik, hogy az itt is gyorsan bővülő felhasználói bázis kellő alapot ad majd a további fejlesztéshez.

 

 

Forrás: www.sg.hu