Napelemes töltők mobilra

Gyorsan lemerül a mobilja? - a napelemes töltő lehet a megoldásMagyarországon hozzávetőlegesen közel 20 millió különféle mobil eszközzel rendelkezik a lakosság. Többek között mobil- és okostelefonok, tabletek, zenelejátszók,

 navigációs készülékek, játék-konzolok tartoznak e körbe. Átlagosan minden magyar felnőtt 2-3 olyan kütyüt használ, ami akkumulátorról működik. Olyan akkumulátorról, ami bizonyos idő után lemerül és ekkor fel kell tölteni. Intenzív használat mellet még a legjobb készülékek sem nagyon bírják egy napnál tovább feltöltés nélkül.

 

Az összes, fantasztikusan szép, okos és méregdrága mobil eszköz tehát csak akkor használható, ha – legalább napi rendszerességgel – összekötjük az elektromos hálózattal, vagy egy számítógép USB kimenetével. Ha nincs lehetőség a töltésre, akkor ezek az eszközök nem használhatók és ott állunk a város közepén, vagy éppen a vonaton ülve, teljesen elveszve. Ha valaki „konnektor-független” és minden körülmények között mobil szeretne maradni, annak az egyetlen lehetősége, hogy hordozható energiaforrást, ú.n. power bank-ot használ mobil eszközeinek energia-ellátásához.

 

Ilyen hordozható áramforrásból olyat célszerű vásárolni, amelyik nemcsak a konnektorból, vagy a számítógép USB portjáról képes feltölteni magát, hanem más, alternatív módon is. A Viator egy hordozható, univerzális energiaforrás, amellyel feltölthetjük mobil eszközeinket. Bárhol és bármikor. Akár használat közben, akár útközben. A Viator hosszú ideig tudja tárolni az energiát és korszerű, nagyteljesítményű napelemei napsütéses időben már néhány óra alatt is legalább annyi energiát tudnak biztosítani, amivel mobil eszközeinket használni tudjuk. A Viator napelemes töltők kompatibilisek szinte minden mobil eszközzel, ami USB-ről tölthető.

 

A készülékekhez mellékelt adapterekkel nem csak minden micro USB, mini USB csatlakozóval rendelkező mobilokhoz használhatók, hanem - a piacon jelenleg egyedülállóan - minden típusú Apple iPhone, iPod és iPad - így az Apple Ligtning csatlakozóval szerelt iPhone5, 5S, 5C, valamint az iPad4 és iPad mini - töltésére is. A mobil eszközök saját USB töltőkábelét használva pedig bármilyen berendezéshez csatlakoztathatók. A jelenleg kétféle változatban kapható Viator napelemes mobil töltők közül kiválaszthatjuk a mobil berendezésünkhöz kapacitásban (energia-tároló képességben) leginkább illeszkedő típust. A Viator Slim egy kisméretű, elegáns, 2000mAh kapacitású töltő, ami elfér egy kis női retikülben is. Elsősorban okostelefonokhoz használható. Ha pedig nagy energia-igényű berendezésekhez akarjuk használni – pl. tablethez, játék-konzolhoz – akkor érdemes a 6000mAh-ás Viator Pro változatot választani.

 

Forrás: www.profitline.hu